Uudet nettikasinot 360

Kansanäänestyskampanja tuo Suomeen talon korkuisen EU-perustuslain

Kansanäänestyskampanja on kutsunut Suomeen saksalaisen Mehr Demokratie -liikkeen bussikiertueen. Bussi kiertää maata 10. – 13.9. seitsemänmetrisen EU:n perustuslain kanssa. Matkan aikana se vierailee ainakin Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Helsingissä, jossa kampanja huipentuu eduskuntaryhmien edustajien tapaamiseen 13.9. klo 10 Eduskuntatalon edessä.

Pysähdyspaikkakunnilla ohjelmassa on nimien keräämistä kansanäänestysadresseihin, esitteiden jakoa ja päättäjien tapaamisia. Kiertueen tavoitteena on, että EU:n perustuslaista järjestettäisiin kansanäänestys Suomessa ja myös mahdollisimman monessa muussa EU-maassa.

Mehr Demokratie -liikkeen tämänkertainen kiertue alkaa lyhyellä visiitillä Tanskaan ja etenee Ruotsin kautta Suomeen, josta se jatkuu vielä Viroon ja Latviaan. Jokaisessa maassa saksalaisten kanssa kampanjoi paikallisen yhteistyökumppanin ihmisiä. Suomessa mukana on kansanäänestysliikkeen toimijoita.

Bussi on jo tehnyt onnistuneen kiertueen muun muassa Iso-Britanniassa kansanäänestysliike Vote 2004:n kutsumana. Muutamaa viikkoa kampanjabussin vierailun jälkeen pääministeri Tony Blair ilmoitti, että maassa järjestetään kansanäänestys.

Tervetuloa tutustumaan saksalaisiin ja suomalaisiin kampanja-aktiiveihin katu- ja toritapahtumien yhteydessä! Annetut aloitus- ja lopetusajat paikkakunnittain ovat noin-aikoja. Sovi haastattelut mieluusti etukäteen ottamalla yhteyttä Antti Eroseen.

Lisätietoja ja haastattelujen varaaminen:

Kansanäänestysliike, Suomi:
Antti Eronen,
aeeronen@jyu.fi
http://www.kansanaanestys.fi/

Mehr Demokratie:
Ronald Pabst
http:www.mehr-demokratie.de

Lisätietoja Iso-Britannian-kiertueesta:
http://european-referendum.org/action/uk-tour/index.html

European Referendum Campaign
http://www.european-referendum.org


KANSANÄÄNESTYS-BUSSIN OHJELMA SUOMESSA:

TURKU 10.9.
Olemme esillä ainakin Kauppatorilla sekä Turun työväentalon edustalla (Eerikinkatu 30). Ilmalla täytettävän perustuslain pystytys alkaa Kauppatorilla n. klo 12 ja pian tämän jälkeen alkaa myös kampanjointi torilla sekä työväentalon edustalla. Kampanjoimme n. klo 18.30 asti.

TAMPERE 11.9.
Kampanjoimme Tammelantorilla ”virallisesti” alkaen klo 9, mutta perustuslakia pystytämme jo klo 7 alkaen. Torilla on paikalla myös pääministeri Matti Vanhanen klo 9.30-10.30. Esitämme hänelle haasteen tulla keskustelemaan kansanäänestyksestä myös Mehr Demokratien aktiivien kanssa. Torilla olemme n. klo 14 asti. Myöhemmin iltapäivällä kampanjoimme Tampereen keskustassa; tarkempi paikka selviää myöhemmin.

JYVÄSKYLÄ 12.9.
Perustuslain pystyttäminen ja kampanjointi alkaa kävelykadulla Kompassin läheisyydessä n. klo 11 alkaen. Kampanjoimme siellä sekä mahdollisesti sataman alueella klo 18 asti.

HELSINKI 13.9.
Kiertueen loppuhuipennus on Helsingissä. Noin klo 7.30 alkaa perustuslain pystytys Eduskuntatalon eteen.

Klo 10 on lehdistötilaisuus eduskunnan portailla, jossa eduskuntaryhmien edustajat ottavat kampanjadelegaation vastaan. Lyhyet puheenvuorot kuullaan Mehr Demokratien edustajilta, Suomen kansanäänestysliikkeen edustajilta sekä eduskuntaryhmiltä. Kampanjoimme Eduskuntatalon edessä noin klo 12 saakka. Noin kello 13 alamme pystyttää perustuslakia Kiasman eteen Mannerheiminaukiolle, jossa kampanjoimme noin kello 19 saakka.